Over mij

Kunst en antiek is als een rode draad door mijn leven geweven.

Vroeger bij ons thuis bestond er al veel belangstelling voor mooie, antieke spullen. De interesse hiervoor had veel te maken met een antiek winkel, die mijn oom en tante decennia lang hebben gehad in Ootmarsum. Regelmatig kochten mij ouders daar een mooi tinnen of koperen voorwerp uit de 18e of 19e eeuw. Ook Friese klokken en Chinees porselein vielen bij hun erg in de smaak. Culturele en geschiedkundige activiteiten in het “Siepelstadke” trokken hun verder aan, wat onder meer bleek uit de enthousiaste deelname aan de wekelijkse boerendans avonden bij hotel van der Maas in de Grote straat.

Interesse voor geschiedenis kreeg ik dus van huis uit al “met de paplepel ingegoten”. Tijdens mijn studieperiode en ook daarna ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in meerdere categorieën kunst- en antiek spullen, zoals Noord en Oost Nederlandse klokken, Delfts blauw en Japans imari.  Boeken werden gekocht bij de Slegte of op internet. Musea, tentoonstellingen en veilingen konden vaak op een bezoek van mij rekenen.  Ruim tien jaar geleden kwam ik tot de conclusie, graag iets te willen gaan doen met mijn rijk opgedane kennis en ervaring. Een eerste stap daartoe, was het schrijven van meerdere artikelen in het landelijke blad TIJDschrift over Oost Nederlandse klokken. In 2020 is lang gekoesterde wens van mij in vervulling gegaan. Een door mij geschreven boek over de oorsprong en makers van Twentse en Achterhoekse klokken is in eigen beheer uitgegeven.

Een volgende stap is nu de in- en verkoop van antieke objecten.

Via deze website kunt u kennismaken met een gevarieerd aanbod aan kunst- en antiek! Mocht u hierover vragen hebben, kunt u mij altijd bellen of mailen. Bij geen gehoor, neem ik z.s.m. contact met u op.

Bij het doornemen van deze website wens ik u veel kijk- en lees plezier. Hopelijk doet zich een gelegenheid voor, dat wij elkaar ook persoonlijk eens kunnen treffen.

drs. Eric J.B. Veldboer, antiquair